Tartaletki z musem z białej czekolady i owocami

 Składniki:

  • 400 g mąki,
  • 250 g masła,
  • 100 g cukru pudru,
  • 100 g białej czekolady,
  • 200 g serka mascarpone,
  • borówki,poziomki,czerwona porzeczka lub inne owoce,
  • świeża mięta.

Przygotowanie

CIASTO
Mąkę połączyć z cukrem pudrem,masłem i posiekać, a następnie zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie wyłożyć nim tartaletki. Piec przez około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

MASA
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać mascarpone i wymieszać. Krem nakładać na wystudzone tartaletki.

DEKORACJA
Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.

















Komentarze