Składniki:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 3 jajka
- 50 g mąki
- 2 łyżki kakao
- 150 g masy kajmakowej
- 100 g solonych orzeszków ziemnych
- 100 g czekolady mlecznej
Przygotowanie
Tabliczkę gorzkiej czekolady, masło i kakao rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
Jajka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie dodać mąkę i wymieszać ręcznie.
Masę jajeczną połączyć z przestudzoną masą czekoladową. Dodać orzeszki ziemne i wymieszać.
Gotową masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez 20 minut. Wystudzone ciasto posmarować warstwą kajmaku oraz polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz