Składniki:
MUFFINY
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- pół szklanki oleju rzepakowego
- szklanka mleka
KRUSZONKA
- 1/2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki cukru
- łyżeczka cukru wanilinowego
- szczypta proszku do pieczenia
- 50 g masła
+ czereśnie
Przygotowanie
MUFFINY
Czereśnie umyć, wydrylować. Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować do połączenia. Do foremek nakładać po łyżce ciasta. Dodać kilka wydrylowanych czereśni. Przykryć pozostałym ciastem.
KRUSZONKA
Masło zagnieść z pozostałymi składnikami. Kruszonkę nałożyć na wierzch muffin. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz