Składniki:
- pierś z kurczaka
- ananasy z puszki
- czerwona papryka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka ziołowej przyprawy do kurczaka
- łyżeczka przyprawy do kurczaka
- łyżeczka przyprawy gyros
- łyżeczka papryki słodkiej
- szczypta chili
- szczypta soli i pieprzu
- ząbek czosnku
+ patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przygotować marynatę: wszystkie przyprawy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą z oliwek. Zamarynować mięso i odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę i ananasa również pokroić w kostkę.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewać na nie na przemian paprykę, kurczaka i ananasa. Grillować po kilka minut z każdej strony lub wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz