Składniki:
- 2 żółtka
- 40 g cukru pudru
- 250 g serka Mascarpone
- opakowanie biszkoptów Ladyfingers
- łyżka likieru Amaretto/kropla ekstraktu migdałowego
- łyżka kawy rozpuszczalnej
- kakao
Przygotowanie
Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mascarpone i dalej miksować. Krem tiramisu przełożyć do rękawa cukierniczego i wstawić do lodówki.
Kawę zaparzyć i wymieszać z Amaretto. Opcjonalnie można dodać odrobinę cukru. Przelać do płaskiego naczynia i namoczyć w niej biszkopty. Następnie wyłożyć nimi dno szklanek. Biszkopty przekładać na zmianę z kremem Tiramisu do momentu wyczerpania składników. Na koniec posypać kakao.
Komentarze
Prześlij komentarz