Składniki:
WRAP:
- 4 placki typu tortilla
- duża pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- szczypta chilli
- łyżeczka papryki słodkiej
- przyprawa do gyrosa
- sól i pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- żółta papryka
- czerwona cebula
- pomidorki koktajlowe
- natka pietruszki
- opakowanie sera Camembert
SOS CZOSNKOWY:
- jogurt naturalny lub śmietana 18% (mały kubek)
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
WRAP:
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą pieprzem oraz ulubionymi przyprawami - u mnie: przyprawa do kurczaka, przyprawa do gyrosa, chilli, papryka słodka, ząbek czosnku lub czosnek granulowany. Mięso usmażyć na odrobinie oliwy z oliwek.
Warzywa umyć i pokroić na małe kawałki. Ser zetrzeć na tarce.
Każdy placek typu tortilla położyć z obu stron na rozgrzanym opiekaczu z funkcją grilla lub rozgrzanej patelni grillowej (ok. 20 sekund na stronę). Następnie na środku placka wyłożyć mięso oraz ulubione warzywa. Posypać serem oraz polać wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym.
Zawinąć w rulon. Wstawić do opiekacza z funkcją grilla jeszcze na moment (1-2 minuty w zależności czy wolicie bardziej podpieczony wrap czy mniej). Smacznego!
SOS CZOSNKOWY:
Jogurt wymieszać z musztardą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie wymieszać.
Komentarze
Prześlij komentarz