Składniki:
CIASTO:
- 300 g mąki,
- 0,5 l mleka,
- 2 szt. jajek,
- łyżka oleju,
- 20 g cukru waniliowego,
- szczypta soli,
KREM PIERNIKOWY:
- 200 g gęstego jogurtu lub śmietany
- 3 suszone śliwki
- 3 pierniczki
- łyżka miodu
- szczypta cynamonu
- bita śmietana i pierniczki do dekoracji
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki z obydwu stron, aż do zarumienienia.
Jogurt zblendować z potartymi na tarce piernikami i suszonymi śliwkami. Dodać miód i cynamon. Wymieszać. Usmażone naleśniki wypełnić kremem piernikowym i udekorować bitą śmietaną oraz piernikami.
Jogurt zblendować z potartymi na tarce piernikami i suszonymi śliwkami. Dodać miód i cynamon. Wymieszać. Usmażone naleśniki wypełnić kremem piernikowym i udekorować bitą śmietaną oraz piernikami.
Komentarze
Prześlij komentarz