Składniki:
- 3 pstrągi
- masło klarowane
- cytryna
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- przyprawa do ryb
- tymianek
- sól i pieprz
+ warzywa na patelnię
+ 4 ziemniaki
Przygotowanie
Pstrągi wypatroszyć i dokładnie umyć. Osuszyć i ponacinać na zewnętrznej stronie
Środki posmarować masłem oraz przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Na naciętej zewnętrznej powierzchni ułożyć plasterki cytryny, obrane ząbki czosnku, kawałki masła oraz doprawić tymiankiem.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą z oliwek. Dno formy wyłożyć pokrojonymi na plasterki obranymi ziemniakami i warzywami na patelnię. Lekko skropić oliwą z oliwek. Następnie ułożyć przyprawione pstrągi i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec przez 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz