Składniki:
PLACKI
- cukinia
- jajko
- 2 łyżki otrębów owsianych
- przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra
- 2 łyżki startego sera żółtego
- mała cebula czerwona
SOS CZOSNKOWY
- odrobina jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka musztardy
Przygotowanie
PLACKI
Cukinię umyć, obrać i potrzeć na grubych oczkach. Posolić i odstawić do momentu puszczenia soków. Po tym czasie wycisnąć wodę z cukinii.
Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Wymieszać z cukinią, jajkiem, otrębami,serem żółtym i przyprawami. Smażyć 5 minut z każdej strony.
SOS CZOSNKOWY
Jogurt naturalny wymieszać z musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz