Składniki:
- 2 dorady
- masło klarowane
- czosnek
- przyprawa do ryb
- pozostałe przyprawy: tymianek, rozmaryn, sól i pieprz
- cytryna
- olej rzepakowy
Przygotowanie
Ryby umyć, osuszyć i ponacinać. Następnie natrzeć masłem klarowanym i przyprawami. Do środka włożyć po 2 ząbki czosnku. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem rzepakowym. Do środka włożyć ryby. Posypać jeszcze raz przyprawami i obłożyć plastrami cytryny.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez 35-40 minut.
Domowe frytki
Ziemniaki (ok. 2 na 1 porcję) umyć i obrać. Następnie pokroić krajalnicą do frytek na paseczki. Smażyć na rozgrzanym oleju w wyższym garnku do momentu osiągnięcia złocistego koloru. Osączyć na ręczniku papierowym i posolić do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz