Składniki:
BABECZKI WANILIOWE
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- mleczna czekolada
KREM ŚMIETANKOWY
- 0,5 l schłodzonej śmietany 30%
- 1 opakowanie malinowej masy śmietanowej
Przygotowanie
BABECZKI WANILIOWE
Wszystkie składniki wrzucić do wysokiego garnka i miksować do połączenia. Tak przygotowane ciasto przełożyć do papilotek. Do każdej babeczki dodać kostkę czekolady i przykryć ją ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec około 20 minut.
KREM ŚMIETANKOWY
Śmietankę dokładnie ubić, następnie wymieszać z masą śmietanową. Gotowy krem nałożyć za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego na przestudzone babeczki. Udekorować ozdobami okolicznościowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz