BABY SHOWER: urocze muffiny

Składniki:

BABECZKI WANILIOWE

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • mleczna czekolada

KREM ŚMIETANKOWY

  • 0,5 l schłodzonej śmietany 30%
  • 1 opakowanie malinowej masy śmietanowej

Przygotowanie

BABECZKI WANILIOWE

Wszystkie składniki wrzucić do wysokiego garnka i miksować do połączenia. Tak przygotowane ciasto przełożyć do papilotek. Do każdej babeczki dodać kostkę czekolady i przykryć ją ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec około 20 minut.

KREM ŚMIETANKOWY

Śmietankę dokładnie ubić, następnie wymieszać z masą śmietanową. Gotowy krem nałożyć za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego na przestudzone babeczki. Udekorować ozdobami okolicznościowymi.

Komentarze