Składniki:
STEKI:
- 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- cebula dymka
- szczypta pieprzu
- szczypta soli
- łyżeczka przyprawy Kucharek
- 2 łyżeczki papryki ostrej
- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego
- łyżeczka tymianku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
DODATKI:
- ser cheddar
- rukola
- pomidor
- papryka czerwona
- cebula czerwona
- ogórek zielony
ORAZ:
- pieczywo do hamburgerów
- oliwa z oliwek
- ketchup
Przygotowanie
Bułki do hamburgerów przekroić na pół i podgrzać w piekarniku z plastrem sera cheddar przez 2-3 minuty.
Na połówce bułki układać kolejno mięso, rukolę oraz wszystkie pozostałe dodatki. Całość pola ketchupem i przykryć drugą połówką.
Komentarze
Prześlij komentarz