Składniki:
SPÓD
- 250 g herbatników
- 200 g Nutelli
- 100 g margaryny
MUS
- 400 g śmietanki 36 %
- 3 opakowania Danio waniliowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- 4 łyżki wody
- 100 g Nutelli
DODATKOWO
- 400 g malin
- 2 galaretki malinowe
Przygotowanie
Z herbatników utworzyć kruszonkę. Nutellę i margarynę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wymieszać z kruszonką na jednolitą masę. Gotową masą wyłożyć spód tortownicy i odstawić do schłodzenia.
Żelatynę wymieszać z wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie podgrzać ją w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serki Danio i lekko wymieszać.
3 łyżki masy wrzucić do podgrzanej żelatyny, krótko wymieszać i dodać z powrotem do masy. Wymieszać. Całość wylać do formy na schłodzony spód i odstawić do lodówki na godzinę.
Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu i połączyć ze zmiksowanymi malinami.
Na zastygniętą masę wylać lekko tężejącą galaretkę. Odstawić do całkowitego stężenia na całą noc.
Komentarze
Prześlij komentarz