Składniki:
CIASTO
- opakowanie ciasta francuskiego
- maliny do dekoracji
- białko
- brązowy cukier
KREM
- 200 ml śmietany 30 %
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Przygotowanie
Ciasto pociąć na paski o szerokości ok. 1 cm. Paski nawinąć na przygotowane foremki tak, by lekko na siebie nachodziły. W miseczce wymieszać białko z odrobiną wody. Następnie posmarować nim rurki, posypać cukrem. Rurki piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem z z wanilią. Dodać mascarpone i miksować do połączenia składników.
Po upieczeniu delikatnie ściągnąć rurki z foremek i odstawić do ostudzenia.
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej lub worka cukierniczego i nadziewać nim rurki. Udekorować owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz