Składniki:
CIASTO
- 150 g masła
- 300 g mąki pszennej
- 3 żółtka
- 100 g cukru
- 2 łyżki mleka
- łyżeczka proszku do pieczenia
NADZIENIE
- szklanka czarnej porzeczki
- pół szklanki czereśni
- pół szklanki jagód
- 3 łyżki cukru pudru
BEZA
- 3 białka
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
Przygotowanie
Składniki na ciasto zagnieść. Następnie gotowe ciasto owinąć folią i wstawić do lodówki na 20 minut. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty.
Owoce wymieszać z cukrem pudrem i wyłożyć na ciasto.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i wymieszać. Pianę wyłożyć na owoce i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni. Piec przez 30 minut.
Po ostudzeniu ciasto ozdobić owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz