Składniki:
- 200 g mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 75 g płatków owsianych
- 125 g miękkiego masła
- 120 g cukru
- jajko
- żółtko
- 150 g orzeszków ziemnych
- 200 g mlecznej czekolady
Przygotowanie
W jednej misce masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i żółtko. W drugiej misce mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i płatkami owsianymi. Zawartość obu misek połączyć ze sobą. Dodać orzeszki ziemne i posiekaną czekoladę. Masę schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Ze schłodzonego ciasta formować kulki, a następnie spłaszczać je. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanego do temperatury 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz