Chleb bananowy


Składniki:

  • 1 szklanka maki pszennej
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 3 banany
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie

Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Banany zblendować, połączyć z masłem. Następnie dodać jajko, cukier, ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać suche składniki i wymieszać do połączenia. Ciasto przełożyć do foremki. Piec 50 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  1. Koniecznie do sprawdzenia, dzięki! Być może problem czasy pieczenia został rozwiązany, z chlebem to różnie bywa, a ten zapowiada się bardzo smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz