Składniki:
- 1 szklanka maki pszennej
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 100 g masła
- 1 jajko
- 3 banany
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie
Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Banany zblendować, połączyć z masłem. Następnie dodać jajko, cukier, ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy dodać suche składniki i wymieszać do połączenia. Ciasto przełożyć do foremki. Piec 50 minut w temperaturze 160 stopni.
Koniecznie do sprawdzenia, dzięki! Być może problem czasy pieczenia został rozwiązany, z chlebem to różnie bywa, a ten zapowiada się bardzo smacznie ;)
OdpowiedzUsuń