Składniki:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 3 jajka
- 100 g cukru
- 50 g mąki
- 2 łyżki kakao
- Nutella
- truskawki
- serek mascarpone
- cukier puder
Przygotowanie
Połamaną czekoladę, masło i kakao rozpuścić w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu składników odstawić do przestudzenia. Jajka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany dodawać stopniowo mąkę i wymieszać. Masę jajeczną połączyć z przestudzoną masą czekoladową. Dokładnie wymieszać. Gotową masą wypełnić papilotki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 20 minut. Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Ostudzone mufinny posmarować Nutellą. Do każdej muffiny przymocować truskawkę. Udekorować serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz