Składniki:
- 3 jajka
- 50 g cukru pudru
- 100 g mąki
- odrobina wody
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 ml śmietany 30%
- 4 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
- 250 g borówek amerykańskich
Przygotowanie
Blachę w piekarniku wyłożyć papierem do pieczenia Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, wymieszać . Następnie dodać żółtka, 2 łyżki wody i ponownie wymieszać. Na koniec do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć. Na blasze wyciskać owalne biszkopty. Piec przez około 10 minut w temperaturze 160 stopni.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dosłodzić cukrem do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz