Składniki:
- 0,5 kg mąki pszennej
- 250 g margaryny
- 100 g cukru
- 2 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- tabliczka białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 250 g borówek amerykańskich
Przygotowanie
SERCA- KORPUSY
Mąkę z solą i proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier i margarynę, posiekać. Następnie połączyć z jajkami i wyrabiać do uzyskania zwartej konsystencji. Ciasto podzielić na 8 równych części, z każdej części uformować serca z rantami. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i piec przez 35 minut.
KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie krótko zmiksować z serkiem mascarpone.
Po wystudzeniu korpusy nadziać kremem i posypać borówkami.
Komentarze
Prześlij komentarz