Składniki:
- 300 g mąki
- 150 g margaryny
- 2 jajka
- 450 g sera żółtego
- 150 g serka czosnkowego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- płatki migdałowe
Przygotowanie
Sera żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odłożyć 150 g. Pozostałe 300 g sera połączyć z mąką, margaryną, solą i jajkami.
Ciasto zagnieść i włożyć na 10 minut do lodówki.
150 g sera żółtego połączyć z serkiem czosnkowym i pieprzem. Wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać koła. Na każdym kole położyć po łyżeczce nadzienia. Przykryć pozostałymi kołami i skleić brzegi. Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać płatkami migdałów. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz