Składniki:
- opakowanie ciastek Oreo
- 50 g masła
- 400 g twarogu sernikowego
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 3 łyżki budyniu waniliowego
- 2 jajka
- kilka kropel ekstraktu waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- jeżyny
Przygotowanie
Pokruszone ciastka Oreo oraz masło zmiksować w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji. Papilotki włożyć do otworów w blasze na muffinki. Do każdej foremki nałożyć odrobinę masy, tak aby pokryła dno.
Białka ubić na sztywną pianę.
W misce wymieszać twaróg sernikowy z cukrem , cukrem wanilinowym, budyniem, jajkami, proszkiem do pieczenia oraz żółtkami. Całość zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać ręcznie.
Na przygotowane spody nałożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 25-30 minut. Po wystudzeniu udekorować jeżynami.
Komentarze
Prześlij komentarz