Składniki:
- szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
- 300 ml mleka
- 30 g roztopionego masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Przygotowanie:
Na papier do pieczenia nakładać po łyżce Nutelli, włożyć do
zamrażarki. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem i solą.
Jajka roztrzepać, dodać mleko i masło. Mokre składniki połączyć z suchymi i
wymieszać. Na rozgrzaną patelnię nakładać po solidnej łyżce ciasta. Następnie
na środek położyć zamrożoną Nutellę i przykryć ciastem. Smażyć przez około
minutę z każdej strony. Podawać z bananami polanymi roztopioną w kąpieli wodnej
gorzką czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz