Składniki:
- 200 g makaronu np. fale
- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- łyżka oliwy
- 5 ogórków konserwowych
- papryka czerwona
- mała puszka kukurydzy
- 160 g sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki ketchupu
- masło do wysmarowania formy
Przygotowanie
Makaron ugotowac al dente.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę , przyprawić przyprawą gyros, dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Smażyć na patelni aż kurczak będzie miękki.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Majonez, śmietanę i ketchup razem wymieszać.
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć.
Naczynie żaroodporne cienko wysmarować masłem.
Na dnie ułożyć warstwę makaronu. Następnie zalać ją sosem, posypać kurczakiem, warzywami i serem. Czynność powtórzyć dwa razy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz