Składniki na 6 małych porcji:
- pierś z kurczaka
- mały brokuł
- cebula
- 200 g makaronu penne
- 200 ml śmietanki 30%
- 70 g tartego żółtego sera
- łyżka oliwy z oliwek
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Brokuła umyć, podzielić na różyczki odcinając twarde części. Gotować w osolonej wodzie przez 7 minut. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni. Umyć kurczaka, pokroić w kostkę i dorzucić do cebuli. Smażyć do momentu aż zmięknie. Makaron ugotować al dente. Śmietankę zagotować w niewielkim rondelku, dodać 30 g żółtego sera oraz przyprawy. Wszystko pomieszać. Kokilki wysmarować masłem. Włożyć do każdej makaron, kurczaka i brokuły. Całość zalać sosem i posypać serem. Piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz