Składniki:
- 300 g cannelloni,
- 300 g mielonego mięsa,
- 1/2 opakowania brokułów,
- papryka,
- 15 dag pieczarek,
- łyżka oleju i łyżka masła,
- sól i pieprz,
- natka pietruszki,
- jajko,
- 2 łyżki parmezanu,
- 50 g żółtego sera.
Przygotowanie:
Cannelloni gotować 2-3 min we wrzątku, osączyć. Brokuły wrzucić na osolony wrzątek, gotować 5 minut, osączyć, rozdrobnić. Mięso przesmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki, dusić 3 minuty. Dodać pokrojoną paprykę i brokuły, dusić ok. 3 minuty mieszając, przyprawić, ostudzić. Wymieszać z jajkiem, startym parmezanem i posiekaną natką. Farszem nadziać cannelloni. Układać warstwami w natłuszczonym masłem żaroodpornym naczyniu. Posypać startym serem, zapiekać około 20 min w temperaturze 190 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz