Muffiny brownie

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 50 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  • Nutella
  • truskawki
  • serek mascarpone
  • cukier puder

Przygotowanie

Połamaną czekoladę, masło i kakao rozpuścić w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu składników odstawić do przestudzenia. Jajka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany dodawać stopniowo mąkę i wymieszać. Masę jajeczną połączyć z przestudzoną masą czekoladową. Dokładnie wymieszać. Gotową masą wypełnić papilotki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 20 minut. Truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Ostudzone mufinny posmarować Nutellą. Do każdej muffiny przymocować truskawkę. Udekorować serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem.

Komentarze