Kruche serca z białą czekoladą


Składniki:

  • 0,5 kg mąki pszennej
  • 250 g margaryny
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • tabliczka białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g borówek amerykańskich

Przygotowanie

SERCA- KORPUSY

Mąkę z solą i proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier i margarynę, posiekać. Następnie połączyć z jajkami i wyrabiać do uzyskania zwartej konsystencji. Ciasto podzielić na 8 równych części, z każdej części uformować serca z rantami. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i piec przez 35 minut.

KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie krótko zmiksować z serkiem mascarpone.

Po wystudzeniu korpusy nadziać kremem i posypać borówkami.

Komentarze