Ciasteczka serowe

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 150 g margaryny
  • 2 jajka
  • 450 g sera żółtego 
  • 150 g serka czosnkowego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • płatki migdałowe

Przygotowanie

Sera żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odłożyć 150 g. Pozostałe 300 g sera połączyć z mąką, margaryną, solą i jajkami.
Ciasto zagnieść i włożyć na 10 minut do lodówki. 
150 g sera żółtego połączyć z serkiem czosnkowym i pieprzem. Wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać koła. Na każdym kole położyć po łyżeczce nadzienia. Przykryć pozostałymi kołami i skleić brzegi. Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać płatkami migdałów. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze