Wrap z kurczakiem, serem i warzywami

Składniki:

WRAP:

  • 4 placki typu tortilla
  • duża pierś z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • szczypta chilli
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • przyprawa do gyrosa
  • sól i pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • żółta papryka
  • czerwona cebula
  • pomidorki koktajlowe
  • natka pietruszki
  • opakowanie sera Camembert

SOS CZOSNKOWY:

  • jogurt naturalny lub śmietana 18% (mały kubek)
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

WRAP:

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą pieprzem oraz ulubionymi przyprawami - u mnie: przyprawa do kurczaka, przyprawa do gyrosa, chilli, papryka słodka, ząbek czosnku lub czosnek granulowany. Mięso usmażyć na odrobinie oliwy z oliwek.

Warzywa umyć i pokroić na małe kawałki. Ser zetrzeć na tarce.

Każdy placek typu tortilla położyć z obu stron na rozgrzanym opiekaczu z funkcją grilla lub rozgrzanej patelni grillowej (ok. 20 sekund na stronę). Następnie na środku placka wyłożyć mięso oraz ulubione warzywa. Posypać serem oraz polać wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym.
Zawinąć w rulon. Wstawić do opiekacza z funkcją grilla jeszcze na moment (1-2 minuty w zależności czy wolicie bardziej podpieczony wrap czy mniej). Smacznego!

SOS CZOSNKOWY:

Jogurt wymieszać z musztardą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie wymieszać.

Komentarze