Guacamole

 Składniki:

  • awokado
  • mała czerwona cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 5 kropel soku z limonki
  • szczypta soli
  • pieczywo
  • ser gouda (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Awokado obrać i rozgnieść na gładką masę. Cebulkę drobno posiekać i dodać do awokado. Następnie połączyć z łyżką oliwy, szczyptą soli i sokiem z limonki. Wymieszać lub jeśli wolicie jednolitą konsystencję krótko zblendować. Nałożyć na grzanki i dodać (opcjonalnie) ser.

Komentarze

  1. Dzięki za te idealne proporcje składników! Umiejętne dobranie towarzyszy do awokado nigdy nie było dla mnie proste... a wzbogacenie jego smaku jest dla wielu wymagane. Dziś spróbowałem Twojego zestawu do guacamole i to jest właśnie to ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz