Serniczki z Oreo i jeżynami


Składniki:

  • opakowanie ciastek Oreo
  • 50 g masła
  • 400 g twarogu sernikowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 3 łyżki budyniu waniliowego
  • 2 jajka
  • kilka kropel ekstraktu waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • jeżyny

Przygotowanie

Pokruszone ciastka Oreo oraz masło zmiksować w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji. Papilotki włożyć do otworów w  blasze na muffinki. Do każdej foremki nałożyć odrobinę masy, tak aby pokryła dno. 
Białka ubić na sztywną pianę.
W misce wymieszać twaróg sernikowy z cukrem , cukrem wanilinowym, budyniem, jajkami, proszkiem do pieczenia oraz żółtkami. Całość zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać ręcznie.
Na przygotowane spody nałożyć masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 25-30 minut. Po wystudzeniu udekorować jeżynami.





Komentarze