Pancakes nadziewane Nutellą


Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 300 ml mleka
  • 30 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Na papier do pieczenia nakładać po łyżce Nutelli, włożyć do zamrażarki. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem i solą. Jajka roztrzepać, dodać mleko i masło. Mokre składniki połączyć z suchymi i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię nakładać po solidnej łyżce ciasta. Następnie na środek położyć zamrożoną Nutellę i przykryć ciastem. Smażyć przez około minutę z każdej strony. Podawać z bananami polanymi roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą.

Komentarze