Babeczki krówkowe

Składniki: 


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
  • łyżka kakao
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • jajko
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 200 ml śmietany 30%
  • śmietanfix
  • kajmak

Przygotowanie

Do miski wsypać mąkę,cukier,cukier z prawdziwą wanilią oraz proszek do pieczenia. Dodać jajko, olej i mleko. Wymieszać do połączenia składników. 1/3 ciasta wymieszać z kakao i kawą. Następnie nakładać do papilotek obydwa rodzaje ciasta. Piekarnik nagrzać do temp. 190-200 stopni, piec przez 20 minut. Upieczone babeczki wyłożyć z formy i obrócić do góry nogami. Śmietanę ubić. Dodać śmietanfix i 3 łyżki cukru pudru (opcjonalnie). Ubitą śmietanę nakładać za pomocą szprycy/rękawa cukierniczego na wystudzone babeczki. Do środka wlać kajmak.






Komentarze