Tarta leśna

Składniki:

  • 0,5 kg mąki,
  • 250 g masła,
  • 100 g cukru pudru,
  • 2 jajka,
  • 2 płąskie łyżeczki proszku do piecznia,
  • sól,
  • budyń waniliowy,
  • maliny i jagody,
  • galaretka owoce leśne lub inna.

Przygotowanie

Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do stężenia. W dużej misce lub garnku połączyć przesianą mąkę ze szczyptą soli, masłem, cukrem, jajkami i proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksować. Po uzyskaniu kruszonki formę do pieczenia wyłożyć ciastem. Wstawić do piekarnika nastawionego na temperaturę 180 stopni. Piec 30 minut . Ciasto nie może być zbyt twarde i spieczone. Na upieczony spód wyłożyć budyń. Gdy ciasto wystygnie na budyń wyłożyć owoce i rozsmarować galaretkę za pomocą pędzelka silikonowego. Smacznego!





Komentarze