Składniki:
- 0,5 kg mąki,
- 250 g masła,
- 100 g cukru pudru,
- 2 jajka,
- 2 płąskie łyżeczki proszku do piecznia,
- sól,
- budyń waniliowy,
- maliny i jagody,
- galaretka owoce leśne lub inna.
Przygotowanie
Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do stężenia. W dużej misce lub garnku połączyć przesianą mąkę ze szczyptą soli, masłem, cukrem, jajkami i proszkiem do pieczenia. Wszystko zmiksować. Po uzyskaniu kruszonki formę do pieczenia wyłożyć ciastem. Wstawić do piekarnika nastawionego na temperaturę 180 stopni. Piec 30 minut . Ciasto nie może być zbyt twarde i spieczone. Na upieczony spód wyłożyć budyń. Gdy ciasto wystygnie na budyń wyłożyć owoce i rozsmarować galaretkę za pomocą pędzelka silikonowego. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz