Omlet z pomidorami i listkami bazylii

 

Składniki:

  • 2 jajka
  • pomidor
  • kilka listków świeżej bazylii
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Pomidora sparzyć we wrzątku i usunąć skórkę. Następnie posiekać w kostkę i podsmażać przez 3 minuty na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego. Do miski wbić jaja, doprawić solą i pieprzem, rozbełtać. Jaja wylać na patelnię z pomidorami i oprószyć listkami świeżej bazylii. Smażyć omlet z jednej strony do momentu aż jaja się zetną.

 

1 porcja :

  • 233 kcal
  • źródło żelaza, cynku i potasu
  • źródło witaminy A, D, E, C, B1, B2, B6, B12
  • źródło kwasu foliowego

Komentarze