Cannelloni


Składniki:

  • 300 g cannelloni,
  • 300 g mielonego mięsa,
  • 1/2 opakowania brokułów,
  • papryka,
  • 15 dag pieczarek,
  • łyżka oleju i łyżka masła,
  • sól i pieprz,
  • natka pietruszki,
  • jajko,
  • 2 łyżki parmezanu,
  • 50 g żółtego sera.

Przygotowanie:

Cannelloni gotować 2-3 min we wrzątku, osączyć. Brokuły wrzucić na osolony wrzątek, gotować 5 minut, osączyć, rozdrobnić. Mięso przesmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki, dusić 3 minuty. Dodać pokrojoną paprykę i brokuły, dusić ok. 3 minuty mieszając, przyprawić, ostudzić. Wymieszać z jajkiem, startym parmezanem i posiekaną natką. Farszem nadziać cannelloni. Układać warstwami w natłuszczonym masłem żaroodpornym naczyniu. Posypać startym serem, zapiekać około 20 min w temperaturze 190 stopni.

Komentarze